Mám chuť na něco z kakaa či čokolády: Perfektní horká čokoláda

Recept značky Vanish na horkou čokoládu
Recepty na horkou čokoládu jsou jednoduché a příprava perfektní horké čokolády není ani časově náročná.
Ingredience:
1 litr mléka
150 g na kousky nasekané hořké čokolády
(výběr správné čokolády může být naprosto zásadní, proto klidně experimentujte a zkuste i čokolády s vysokým obsahem kakaa)
Cukr (na doslazení)
Volitelné (pro dochucení)
Šlehačka
Marshmallows
Strouhaná čokoláda
Krok 1: Přiveďte mléko k bodu varu.
Krok 2: Stáhněte hrnec ze sporáku, přidejte nasekané kousky čokolády a míchejte, dokud čokoláda úplně neroztaje.
Krok 3: Metličkou důkladně promíchejte čokoládu, aby se na povrchu vytvořila pěna.
Krok 4: Přidávejte cukr a průběžně ochutnávejte, dokud vám chuť čokolády nebude zcela vyhovovat. A potom již jen podávejte.
Volitelný krok 5: Pro dekoraci můžete navíc navrch přidat šlehačku, marshmallows nebo i něco jiného.
Tipy značky Vanish na odstranění skvrn od horké čokolády
Tak jste si připravili horkou čokoládu: bylo to snadné, že?
I když je příprava jednoduchá, odstranění skvrny je docela obtížné. Čokoláda obsahuje oleje a tuky, kterých se lze zbavit jen velmi těžko. Je potřeba použít odstraňovač skvrn, který tyto bílkovinné složky rozloží a odstraní. Nejefektivnějším způsobem odstranění skvrn je naštěstí použití tekutého přípravku Vanish Gold Oxi Action. Zde přinášíme postup pro odstranění skvrn od horké čokolády:
Nenechte skvrnu zaschnout! Následné odstraňování zaschlé skvrny je obtížnější. Na látku přikládejte navlhčený hadřík nebo vlhkou papírovou utěrku, aby skvrna zůstala vlhká.
Proveďte předčištění skvrny s použitím tekutého přípravku Vanish Gold Oxi Action. Na skvrnu naneste 2 ml přípravku.
Nechte působit alespoň deset minut a následně perte s běžným pracím přípravkem jako obvykle. A je to, vše je hotovo!
S těmito znalostmi už pro vás určitě nebude problém vychutnávat si horkou čokoládu třeba každý den.