Mám chuť na něco z kakaa či čokolády: Perfektní horká čokoláda

Recept značky Vanish na horkou čokoládu

Recepty na horkou čokoládu jsou jednoduché a příprava perfektní horké čokolády není ani časově náročná.

 

Ingredience:

1 litr mléka

150 g na kousky nasekané hořké čokolády

(výběr správné čokolády může být naprosto zásadní, proto klidně experimentujte a zkuste i čokolády s vysokým obsahem kakaa)

Cukr (na doslazení)

Volitelné (pro dochucení)

Šlehačka

Marshmallows

Strouhaná čokoláda

 

Krok 1: Přiveďte mléko k bodu varu.

Krok 2: Stáhněte hrnec ze sporáku, přidejte nasekané kousky čokolády a míchejte, dokud čokoláda úplně neroztaje.

Krok 3: Metličkou důkladně promíchejte čokoládu, aby se na povrchu vytvořila pěna.

Krok 4: Přidávejte cukr a průběžně ochutnávejte, dokud vám chuť čokolády nebude zcela vyhovovat. A potom již jen podávejte.

Volitelný krok 5: Pro dekoraci můžete navíc navrch přidat šlehačku, marshmallows nebo i něco jiného.

 

Tipy značky Vanish na odstranění skvrn od horké čokolády

Tak jste si připravili horkou čokoládu: bylo to snadné, že?

I když je příprava jednoduchá, odstranění skvrny je docela obtížné. Čokoláda obsahuje oleje a tuky, kterých se lze zbavit jen velmi těžko. Je potřeba použít odstraňovač skvrn, který tyto bílkovinné složky rozloží a odstraní. Nejefektivnějším způsobem odstranění skvrn je naštěstí použití tekutého přípravku Vanish Gold Oxi Action. Zde přinášíme postup pro odstranění skvrn od horké čokolády:

 

Nenechte skvrnu zaschnout! Následné odstraňování zaschlé skvrny je obtížnější. Na látku přikládejte navlhčený hadřík nebo vlhkou papírovou utěrku, aby skvrna zůstala vlhká.

Proveďte předčištění skvrny s použitím tekutého přípravku Vanish Gold Oxi Action. Na skvrnu naneste 2 ml přípravku.

Nechte působit alespoň deset minut a následně perte s běžným pracím přípravkem jako obvykle. A je to, vše je hotovo!

S těmito znalostmi už pro vás určitě nebude problém vychutnávat si horkou čokoládu třeba každý den.